summering av mitt 2011

det här är mitt tvåtusenelva i bilder och ord.
januari
denna månad besökte jag thailand för första (och antagligen sista) gången i mitt liv. det var en fin resa och det är ett väldigt vackert land. men jag känner inte för att åka dit igen.

denna månad fyllde jag också år, och den dagen firades som vanligt med världens bästa vänner. vi åt swartzwaldstårta och hade tårtkrig.

februari
härifrån kan jag tyvärr inte hitta några bilder. men min fina vän Sofie fyllde år. det jag kommer ihåg därifrån är att tilda sniffade tomat. det var en fin månad med mycket funderande på gymnasieval.mars
mars var en orolig månad för min del. jag hade precis gjort mitt val till gymnasiet och en kär person krossade mitt hjärta för första gången.

den månaden var jag också med i ett speciellt event där man visade bröllopsklänningar genom tiderna. jag bar en tjusig sådan ifrån sextiotalet.

april
april var en lycklig månad för min del. jag hade det bästa påsklovet på många år och jag var glad och orolig på samma gång. påskafton spenderade jag med fina vänner och det var nog årets första vårsommar dag. vi cyklade ut till sävsås och satt ute i solen och åt gott.

maj
maj månad minns jag inte mycket av. bara att jag var otroligt stressad av skolan på alla sätt och vis, därav minnessvårigheter skulle jag tro.
juni
denna månad slutade jag högstadiet och sa adjö till min klass. det kändes otroligt bra måste jag säga, och äntligen tog den där skolstressen slut!

denna månad var också hjärtkrossandes månad. och ja. en väldigt viktig person försvann ifrån mitt liv. minns tyvärr alldeles för mycket av juni som jag helst vill glömma.

juli
juli spenderde jag mest med att jobba och försöka gå vidare. jag åkte till mitt underbara side som gjorde mig för tillfället hel. där spenderade jag mina dagar på stranden och mina kvällar promenerandes genom en vacker antik stad.
augusti
i augusti åkte jag till side ännu en gång, som även den resan gjorde mig tillfälligt hel.

i slutet av månaden började jag på gymnasiet och lärde känna en helt grym klass.september

september var en pluggmånad. men då och då hittade jag på roliga saker, som tillexempel att gå på håkan hellströms avslutningsspelning på årets turné på liseberg. den var helt otrolig och gjorde att jag började tycka bättre om håkan.oktober
i oktober gjorde jag inte mycket alls. jag dammade av kameran och tog med den ut på en tur efter en väldigt lång tid. här är ett av fotona som jag tog under denna månad då det fortfarande fanns en släng av sommaren faktiskt.

november

i november spenderade jag tre dagar i paris. det var första gången på fjorton år jag var där och att höra det franska språket live var härligt. i paris drack vi äckligt kaffe, hade nattliga samtal med två artister ifrån uruguay, såg på en fransk solnedgång ifrån toppen av eiffeltornet och åkte mètro.

den första dagen den månaden spenderade jag med fina vänner och hade ett maskeradpartaj. jag var utlädd till charlie chapplin och fick väldigt många konstiga blickar på bussen.
december
i december månad spenderade jag helgen innan julafton i london. det var en av de bästa resor jag gjort i mitt liv, och som sagt, så kommer det ett inlägg om den bästa dagen i mitt liv.

två dagar innan julafton hade jag en mini-jul med bästa vänner. därifrån fick jag bland annat en treårs kalender, en snöglob, örhängen och en väska.

kärlek handlar inte om att träffas varje dag och tillbringa varje liten miljondels sekund tillsammans. kärlek handlar om att kunna vara tusentals mil ifrån varandra och fortfarande älska varandra

kan inte riktigt hålla med rubriken. orden låter så underbart fina. men
om man nu älskar varandra sådär himla mycket tror jag man gör allt
man kan för att träffas varje dag och tillbringa varje liten
 miljondels sekund tillsammans.
fast sen är jag nog bara en hopplös romantiker som
väntar på att drömprinsen ska dyka upp.
nåja, nog om det.

skriver. suddar. skriver. suddar.
det är vad jag har tillbringat de senaste dagarna med.
letar inspiration och försöker att inte tänka på framtiden för mycket. hittar fint sammansatta ord i böcker och snyftar till fina filmer. (ja, jag har blivit en riktig mes på senare tid.) några gamla minnen slog mig häromdagen.
sommaren för två år sedan. en kär gammal saknad häst och en svunnen tid.

samtidigt slog det mig att om ett år fyller jag arton och så fort jag tagit mitt körkort ska jag och mina fina vänner på roadtrip genom sverige. några stopp är Astrid Lindgrens värld och Kebnekajse.
innan dess ska jag ha lärt mig spela munspel.

det är nog ungefär det som rör sig i mitt huvud för tillfället.

i ditt stora hjärta börjar slagen bli små.

jag har legat och dragit mig i sängen och ätit chokladpraliner ur min aladdinask mest hela förmiddagen. mest med tanke på vad jag gjorde nu för trehundrasextiofem dagar sedan. men jag tror att det är bra. för när den här dagen är över, är det över på riktigt.

jag hade en bra julafton igår. den bästa på väldigt länge. jag fick den bästa julklappen jag någonsin fått och jag var sådär himla lycklig mest hela tiden.

dagen innan dess hade jag mini-jul med mina allra bästa vänner. det var alldeles underbart och en dag som den inser jag hur lycklig jag är som har så fina kompisar som just dem. vi åt chokladbakelser och låg och pratade fram till fyra på morgonen.

dagen innan dess hade jag en annan mini-jul med några tjejer ifrån klassen. de är också några helt otroliga människor, och än en gång är jag så himla glad att jag hamnade i en sådan bra klass.

för en vecka sedan var jag just nu i london. där hade jag en av de bästa resor jag haft och jag vill så gärna tillbaka. jag har tänkt på att ägna ett eget inlägg om just den resan, och ni får vänta och se, det kommer tidsnog.

ikväll ska jag till mormor och få mina sista julklappar och träffa den del av släkten jag inte träffat ännu. det ska bli trevligt.

hoppas ni haft en lika härlig jul som jag. på återseende.

(en julklapp jag fick igår var en ny resväska och nu planeras en solsemester på sportlovet. kanske egypten eller kanarieöarna.)