I wish I could take your sadness away

Jag tycks aldrig vara helt och hållet lycklig här. Jag känner mig trasig. Söndrig. Halv. Är det för att jag befinner mig på en plats där jag vet att det finns en bättre?
 
Jag har 1 år och 9 månaders obligatorisk Sverigetid kvar. Sen kan jag packa väskan och ta mig till en finare plats. För då har jag tagit studenten och egentligen behöver jag inte plugga mer men visst måste jag det eftersom jag går ett program där jag inte blir någonting alls. Men jag kan ta mig ifrån Sverige ett tag i alla fall. Hitta kraften att komma tillbaka hit och läsa de där sista åren.
 
Och egentligen tycker jag om skolan. Jag tycker om att det inte finns några andra krav än att jag ska få bra betyg. Jag behöver inte veta vad jag ska göra i resten av mitt liv ännu. Men jag är så trött på att vara trasig. Att vandra samma gator som jag gjort de senaste 17 åren och att allt jämt är likadant. Att känna likadant. Att skratta åt samma saker och att skriva samma ord. Men det är såhär jag känner jämt. Förutom ibland. När jag landar på en flygplats någonstans i världen och andas in utomlands-lukten och ser främlingar ge varandra kindpussar och gå på en gata jag aldrig vandrat förut. 
 
Springer jag ifrån verkligheten när jag längtar härifrån? Kommer den där platsen som jag hoppas på att göra mig hel igen? 
 
 
 

jag gick ut en kväll, för att känna lukten av våren för jag trodde att jag kunde känna igen, men det kan jag inte

För ett par veckor sedan hittade jag en blogg där folk skrev vad det var som dem tyckte om så mycket med sina stora kärlekar. Och med tanke på att jag har en helt enorm att-vara-kär-abstinens och att jag pratade med en kompis för ett par dagar sedan som tror att man bara är kär lite i början av ett förhållande så tyckte jag det passade fint. 
 
# för att våra händer passar perfekt tillsammans. för att han ler med ena mungipan varje gång efter vi har kyssts.    för att han får mig att glömma allt varje gång han ler mot mig. för att vi aldrig kan lägga på när vi pratar i telefon på nätterna. för att timmar känns som minuter med honom. för att han har världens finaste bruna ögon. för att han har världens finaste näsa som han hatar när jag pussar på. för att vi är varandras motsatser och för att vi har ingenting gemensamt överhuvudtaget. för att jag vill stanna tiden med honom. för att det bästa som finns är att ligga på honom när han sover och lyssna på hans puls. för att vår första kyss är den bästa vi har haft. för att vi egentligen inte är såna som får varann. för att han har talfel på ”nästa”. för att han vill att hans kläder ska lukta mig. för att jag vill att mina kläder ska lukta han. för att han är så fin utan tröja. för att han luktar så gott på halsen. för att jag är bäst i hans famn. för att jag känner att han ler när vi kysser varandra. för att våra läppar passar perfekt med varandra. för att han är han. för att han är min, typ.
 

# För att han är mycket längre än mig & brunögd
För att han alltid är gyllenbrun & alltid ger mig långa ögonblick.
För att han brukar erbjuda sin jacka när jag fryser.
För att han rör sig som igen annan.
För att han ser så hård ut i sin skinnjacka om somrarna, fast jag egentligen vet att han inte alls är sådan.
För att jag aldrig faller, endast för honom.
För att jag inte kan läsa honom, för att jag inte vill kyssa någon annan.
För att jag såg honom första gången genom en bilruta mitt i sommaren för flera år sedan. Och för att han minns det.

 

# För att han är världens snällaste. För att han spelar trummor, gitarr, piano och kan sjunga. För att han trummar med fingrarna på bord, utan att han tänker på det. För att han brukade hålla om mig när vi skulle sova. För att hans hund älskar mig och brukade slicka mig på benen när jag kom dit. För att han kollade på Sex and the city med mig för min skull. För att han luktar gott även om han inte duschar eller använder parfym (fast det gör han såklart). För att mitt huvud passar perfekt på hans bröst. För att han är mjuk och varm. För att han älskar att dricka te mitt i natten. För att han har världens längsta ögonfransar jag någonsin sett på en kille. För att han har stora händer som passar runt mina. För att han lyssnar. För att han förstår.

Men framförallt..
För att han dumpade mig igår.

 

# För att han spelar i  band. För att hans hår ser ut som morgonruffs. För att han ibland gråter till musik. För att han skickar sms till mig mitt i natten. För att han gör mig nervös. För att han inte vet att jag tittar på han i smyg. För att han känns så underbar. För att han är han.

 

# För att hans hår luktar så gott
För att han får mig att må bra
För att han är galen i sin bil
För att jag alltid får ett godmorgon sms 
För att han kysser sådär fint så jag ryser i hela kroppen
För att han har de mjukaste händerna som passar som perfekt i mina
För att blotta tanken på honom får mig att le.
För han vet inte hur gullig han är när han blundar
För att han skrattar och kallar mig knäpp när jag berättar vissa saker
För att han håller om mig när jag fryser en sen novemberkväll
För att han inte har en aning om hur fin han är
För att han alltid drar mig nära honom
För att han är så lång och ståtlig
För att han fick tårar i ögonen en natt då han skulle lämna mig
För hans hår har en färg som är otroligt vacker
För att han ritar cirklar på min kropp
För att han skrattar mitt i en kyss
För att hans kramar är så bra

 

# För att hans kramar luktar sommar

För att han är så himla himla himla smal
För att han överaskar mig och precis innan han sätter sina händer över mina ögon får han ett så vackert finurligt uttryck i ansiktet
För att han hoppar så högt när han är glad, även om vi är bland folk
För att han bor tio minuter ifrån mig men det pirrar för mycket i magen när jag går i den riktningen för att jag ska våga ta mig ända fram
För att han gillar att baka kladdkakor och dela ut bitar till människor som ser ensamma ut
För att han får mig att må bra

För att han är han

 

# För att han får så mycket fräknar på sommaren. För att han skrattar jättehögt och det spelar ingen roll om vi sitter i en fullsatt tunnelbanevagn.  För att han måste stanna upp mig ibland när vi går på gatan och krama mig så hårt att jag nästan går av. För att han kan lösa svåra mattetal direkt i huvudet och för att han är så duktig på grammatik och engelska. För att han är så fin utan tröja och för att han luktar så gott bakom öronen när han sover.