I wish I could take your sadness away

Jag tycks aldrig vara helt och hållet lycklig här. Jag känner mig trasig. Söndrig. Halv. Är det för att jag befinner mig på en plats där jag vet att det finns en bättre?
 
Jag har 1 år och 9 månaders obligatorisk Sverigetid kvar. Sen kan jag packa väskan och ta mig till en finare plats. För då har jag tagit studenten och egentligen behöver jag inte plugga mer men visst måste jag det eftersom jag går ett program där jag inte blir någonting alls. Men jag kan ta mig ifrån Sverige ett tag i alla fall. Hitta kraften att komma tillbaka hit och läsa de där sista åren.
 
Och egentligen tycker jag om skolan. Jag tycker om att det inte finns några andra krav än att jag ska få bra betyg. Jag behöver inte veta vad jag ska göra i resten av mitt liv ännu. Men jag är så trött på att vara trasig. Att vandra samma gator som jag gjort de senaste 17 åren och att allt jämt är likadant. Att känna likadant. Att skratta åt samma saker och att skriva samma ord. Men det är såhär jag känner jämt. Förutom ibland. När jag landar på en flygplats någonstans i världen och andas in utomlands-lukten och ser främlingar ge varandra kindpussar och gå på en gata jag aldrig vandrat förut. 
 
Springer jag ifrån verkligheten när jag längtar härifrån? Kommer den där platsen som jag hoppas på att göra mig hel igen? 
 
 
 


Kommentarer
Postat av: Petter

Jag är hopplöst förutsägbar, jag vet det, men så här tänker jag: När man är så där trasig och det känns som man har ett hål inom sig (och tro mig, jag vet hur det känns) är det frestande att försöka fylla det hålet med en massa nya upplevelser, sprit, sex, mat, Ben &Jerry eller vad som helst, bara man slipper vara trasig.
Men problemet är att allt sådant bara rinner iväg igen och så står man där lika trasig igen. Man måste ge sig tid att läka och det kan ta hur lång tid som helst och vara fruktansvärt, men så småningom läker man. (Hoppas jag i alla fall.) Men det jag vill ha sagt är att man läker bättre om man är omgiven av en massa människor som älskar en, och det är man inte om man flänger runt jorden i jakt på något som kan fylla hålet i hjärtat. Det enda som kan laga hjärtat är tid och kärlek.

2012-09-29 @ 22:58:08
URL: http://najadus.blogg.se
Postat av: Linda

fin blogg o måste säga att du skriver bra! :)

Svar: Men åh vad snällt av dig, tack! :)
nelly jenbrant

2012-10-05 @ 00:03:48
URL: http://linda.jiretorn.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: